CARNEA CRUDA IN ALIMENTATIA CAINELUI ?

 

            Fie ca a fost domesticit de mii de ani, sau inca salbatic, sistemul digestiv al cainelui nu a evoluat, acesta avand aceleasi caracteristici, dupa cum explica prof. emerit Georges A. Feldhamer- zoolog, specializat in studiul mamiferelor. El este fara indoiala unul dintre cei mai mari specialisti in alimentatia specifica specie canine, alaturi de David Mech Wolves.

            Dupa cum explica prof. Feldhamer, stomacul cainelui reprezinta 67% din greutatea totala a aparatului digestiv, contrar cu stomacul uman care reprezinta doar 10% din greutatea totala a aparatului sau digestiv. Cainii au un intestin subtire si un intestin gros    ( colonul) , acestea fiind de 3 ori mai scurte decat la oameni ( omnivorele), impiedicand astfel digestia vegetalelor, deasemenea a legumelor sau cerealelor in cantitati mari. Asta explica de ce , cerealele ies la fel cum au intrat, deoarece acestea nu au timp sa se digere.

            Vedem bine ca , anatomic si fiziologic, sistemul digestiv al cainelui, nu este altul decat cel al unui carnivor, care mananca carne cruda in cantitati mari si nu cereale in cantitati mari, cu siguranta nu legume, oricat s-ar regasi acestea in “cele mai bune crochete fara cereale pentru caini”.

            Cainii, fiind carnivore, este deci esential sa li se administreze o alimentatie bogata in proteine de calitate, caci din acestea isi trag aproape in totalitate energia lor. Mai demult, cainele manca doar carne , asa cum inca o face astazi cainele salbatic sau lupul. Cu toate ca manca doar carne, atunci nu avea nici o carenta si mult mai putine boli, dar asta nu e totul. Astazi se vorbeste mult de carente in vitamine sau minerale si se recomanda intotdeauna completarea cu legume, fructe, cereale si vitamine pentru caini. Dar ce inseamna asta de fapt, este un trend comercial sau o realitate?

            Hranit doar cu carne, risca cainele o carenta in minerale sau vitamine?

            Carne cruda,pentru caini, NATURAL!

            Cainii salbatici, au ei carente in vitamine sau minerale? Cunoasteti bineinteles raspunsul: NU!

            Aceasta idee este fructul unei lungi si vaste publicitati a producatorilor industriali, pentru a va schimba opinia, pentru a va insela si astfel pentru a permite acestora vanzarea alimentatiei la nivel industrial. Bineinteles ca fiecare doreste sa isi hraneasca cainele cat mai bine si sa aiba grija de sanatatea acestuia, astfel incat, industria profita de d-voastra si se joaca cu “frica carentelor”.

            Asa cum am mai spus, cainii salbatici si lupii nu au avut niciodata carente in vitamine sau minerale. Intr-adevar, organismul acestora este natural construit pentru a putea extrage din proteinele de calitate, tot ceea ce are nevoie. Cu aceste aptitudini, ei sunt capabili sa sintetizeze tot ce organismul necesita pentru a functiona perfect, fara carente in vitamine, minerale, aminoacizi, omega 3, omega 6, etc. Totul este doar comercial si profita mereu aceeasi.

            De notat faptul ca, micro-organismele florei intestinale sunt mari producatori de vitamine, bineinteles, nu o spuneti prea tare. Aveti deci tot interesul sa administrati o alimentatie de calitate cainelui d-voastra, pentru a avea grija de flora intestinala, decat sa cheltuiti fara oprire pentru suplimente, perturband astfel bunul echilibru al mineralelor si vitaminelor cainelui.

dav
Acest continut este protejat!