Comunicat

CIRCULARA 11 din 25.06.2020

Nerecunoaşterea „Uniunii Chinologice Royal”

În vederea evitării oricăror confuzii care s-ar putea crea în rândul institutiilor publice romane, publicului larg si membrilor asociatiilor tertitoriale si ale cluburilor ce fac parte din subscrisa Asociatia Chinologica Romana afiliata la Federatia Chinologica Internationala,

               Pentru salvgardarea intereselor membrilor asociatiilor teritoriale si ale cluburilor ce fac parte din subscrisa Asociatia Chinologica Romana afiliata la Federatia Chinologica Internationala, in ceea ce priveste informarea si educatia chinologica privind cresterea cainilor din rasele recunoscute de Federatia Chinologica Internationala,

               In concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor, cu Conventia Europeana pentru Protectia Animalelor de Companie, cu normele si regulamentele  de specialitate ale Federatiei Chinologice Internationale, cu dispozitiile nationale privind regimul de detinere a cainilor periculosi si agresivi,

               Consiliul director al  Asociatiei Chinologice Romane va aduce la cunostiinta urmatoarele:

  1. Am luat act de infiintarea, la Sibiu, a Asociatiei “Uniunea Chinologica Royal”, avand ca scop principal inscris in actele constitutive “urmărirea şi coordonarea din punct de vedere organizatoric şi tehnic a evoluţiei raselor autohtone de câini ciobăneşti româneşti şi în mod cu totul special de a se ocupa de dezvoltarea lor prin acţiuni specifice de ameliorare genetică, conservare şi perpetuare, prin elaborarea de Programe Naţionale de Ameliorare sub îndrumarea federaţiei unde se va afilia.”
  2. Asociatia ”UCHR – Uniunea Chinologica Royal” NU este membru al Asociatiei Chinologice Romane si nici membru al Federatiei Chinologice Internationale.

Precizam ca din considerente ce tin strict de organizarea si functionarea sa eficienta, Federatia Chinologica Internationala NU accepta afilierea si NU recunoaste decat cate o asociatie nationala in fiecare stat.

In Romania, Federatia Chinologica Internationala a recunoscut Asociatia Chinologica Romana ca membru deplin (federal) inca din anul 1933 (suspendarile si sincopele in functionare din perioada 1947 – 1989, cauzate de situatiei politica din Romania erei comuniste).

  1. Asociatia ”UCHR – Uniunea Chinologica Royal” este membru al Alianz Canine WorldWide, http://alianzfederation.org/project/uniunea-chinologica-royal/, organizatie cu sediul intr-un cabinet veterinar din Murcia, Spania, care are in vedere rase de caini http://alianzfederation.org/perros/, pisici http://alianzfederation.org/gatos/ si pasari http://alianzfederation.org/palomos/

Precizam ca aceasta organizatie s-a numit anterior Federacion Canina Internacional, pana cand a fost obligata sa-si modifice denumirea si logo-urile ca urmare a anularii in instantele de judecata a marcilor verbale si mixte ale acesteia care se asemanau pana la confuzie cu marcile legal inregistrate ale Federatiei Chinologice Internationale.

  1. Federatia Chinologica Internationala si membrii sai, printre care si Asociatia Chinologica Romana, NU recunosc evenimentele chinologice organizate, arbitajele si rezultatele omologate, NU recunosc actele de origine, afixele de crescator si in general orice documente in domeniul chinologic eliberate si NU recunosc arbitrii desemnati de Asociatia ”UCHR – Uniunea Chinologica Royal” si Alianz Canine WorldWide.
  2. Pe cale de consecinta, evenimentele chinologice organizate, arbitrajele si rezultatele, actele de origine, afixele de crescator si in general orice documente in domeniul chinologic eliberate si arbitrii desemnati de Asociatia ”UCHR – Uniunea Chinologica Royal” si Alianz Canine WorldWide NU sunt recunoscute nici de catre asociatiile tertitoriale si cluburile ce fac parte din subscrisa Asociatia Chinologica Romana.
  3. In acest sens, informam opinia publica si membrii asociatiilor chinologice/cluburilor ce fac parte din Asociatia Chinologica Romana, ca expozitia chinologica pe care Asociatia ”UCHR – Uniunea Chinologica Royal” urmeaza sa o organizeze la Sadu (jud.Sibiu) in ziua de 4 iulie 2020 NU este recunoscuta de Federatia Chinologica Internationala si de catre subscrisa Asociatia Chinologica Romana, iar arbitrajele si rezultatele obtinute la aceasta expozitie NU vor fi recunoscute si omologate de catre  subscrisa Asociatia Chinologica Romana.
  4. In ceea ce priveste regimul de detinere a cainilor periculosi si agresivi, va informam ca NUMAI subscrisa Asociatia Chinologica Romana, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, este abilitata sa efectueze activitatile de evaluare si inscriere a cainilor periculosi si agresivi prevazute de dispozitiie art. 3 alin. 2, art. 4 alin. 1, art. 9 lit. C si art. 21 alin. 2 din OUG nr. 55/2002.

Prin urmare, apreciem ca nelegale si lipsite de efectele juridice prevazute de dispozitiile OUG nr. 55/2002,  toate demersurile si activitatile efectuate sau care vor fi efectuate in acest domeniu de catre Asociatia ”UCHR – Uniunea Chinologica Royal”.

CONSILIUL DIRECTOR AL ASOCIATIEI CHINOLOGICE ROMANE

Pt. conformitate,

Cristian Stefanescu

Presedinte

Sursa: ACHR – Ach.ro

Acest continut este protejat!