Adresa: RO, Loc. Reghin, str. Pandurilor, nr.121

Despre Ciobanescul Romanesc Carpatin

CIOBĂNESCUL  ROMÂNESC CARPATIN

Rasă stabilă

Specia canină are o evolutie printre cele mai spectaculoase si interesante dintre toate vietuitoarele domesticite de om.

Câinele este considerat, aproape la unison, cel mai apropiat de om, deoarece l-a ajutat să supraviețuiască și să evolueze de asemenea.

Odată cu emanciparea societătii au inceput sa se formeze rase de caini, folosite in diferite scopuri, cum ar fi paza si aparare, vanatoare, companie, agrement, etc.

Factorii cei mai importanti care au influentat aparitia raselor, au fost cei de mediu, de hrana sau munca la care au fost utilizate.

In exprimarea oricarei rase canine sta la baza originea si istoricul ei, definindu-le si in acelasi timp diferentiindu-le intre ele.

Ciobanescul Romaniesc Carpatin are un istoric  consemnat in diferite publicatii de-a lungul timpului, aproape de o suta de ani, ceea ce ne-a ajutat sa-l cunoastem si sa il intelegem ca si rasa.

Dupa lungi dezbateri, controverse si multa munca de selectie, in anul 2015 Romania a reusit sa obtina de la Federatia Chinologica Internationala recunoasterea Ciobanescului Romanesc Carpatin ca rasa si implicit omologarea definitiva, un prilej de mare bucurie pentru toti iubitorii acestei rase.

Prin caracterul sau extraordinar de ecchilibrat cat si prin instinctul de paza si aparare innascut, Ciobanescul Romanesc Carpatin se recomanda pentru munca efectiva in natura sau companie, agrement, avand nevoie de o socializare sumara.

Participarea la expozitii chinologice nationale si internationale, obtinand rezultate remarcabile, ii confera rasei o siguranta si stabilitate in evolutie.

Ciobanescul Romanesc Carpatin este o rasa formata natural si asa va ramane.

Vasile Iclenzan.

Acest continut este protejat!