Adresa: RO, Loc. Reghin, str. Pandurilor, nr.121

Sustinerea Ciobanescului Romanesc Carpatin

          Ciobanescul Romanesc Carpatin este o rasa endemica formata in acest spatiu geografic, avand o evolutie care a avut ca baza in exprimarea ei utilitatea. Inca o data pentru acei filozofi care stiu dar nu cunosc, Ciobanescul Romanesc Carpatin este o rasa naturala si asa va ramane, iar exemplarele recunoscute ca fiind autentice sunt doar acelea  care detin certificat de origine (pedigree) eliberat de Cartea de Origine Romana si,atentie, fara infuzie ( corcire) cu altceva.

            Pe diferite retele de socializare si nu numai, se fac enorm de multe comentarii,postari de poze cu diferiti produsi si nu este rau,chiar e bine ca se intamplaasa, dar pana la un punct si anume, pana cand nu se escamoteaza adevarul, adica minciuna si neadevarul sa nu-si aiba locul.

           Acum, dupa ce rasa este omologata definitiv,nu este normal sa sustii niste exemplare care arata clar,pentru cei care cunosc, ca provin din metisare (corcire) avand o valoare genetica “zero”. La fel de grav este, sau poate chiar mai grav datorita statutului pe care si-l aroga, de stiutori “performanti”, pentru acei indivizi care administreaza “medicamente”, stimulenti de crestere, hormoni , anabolizanti, vitamine,etc. motivul…sa fie mare sau cel mai mare. Nu mai exista standard, nu mai exista nimic, stiu ei ca “boala” romaneasca se “trateaza” cu…mare. Nu exista corect, nu exista normal, nu exista valoare, nu exista caracter, bun simt, toate sunt vorbe.

          Acesti inconstienti aduc daune grave pentru imaginea si sanatatea rasei, dar se vede ca nu-i intereseaza.Asta arata ce au simtit din totdeauna pentru Ciobanescul Romanesc Carpatin.Oricum, asta a fost doar introducerea, dar o sa dezbatem acest subiect in amanunt, cu exemple si probe, adica o sa mergem pana la capat, cu posibilitatea de a-si exprima opinia fiecare, pentru ca la urma sa poata fi definita o concluzie si sa vedem de fapt cine suntem cu adevarat fiecare, sau daca chiar suntem sau am fost ceva in aceasta poveste.

       Nu exista nici o intentie, alta, decat ca Ciobanescul Romanesc Carpatin sa nu fie stalcit pentru niste interese meschine. De aceea ,cei onesti si bine intentionati vor trage concluziile la urma.

Voi reveni foarterepede, la toata lumea numai bine si “La multi Ani”!     

                                                                                      Vasile Iclenzan, 09.01.2019

  

Acest continut este protejat!