Un documentar francez marca TV ARTE ,vine din nou sa puna in lumina, valoarea indiscutabila a Ciobanescului Romanesc Carpatin la paza si apărarea turmelor.
Pe langa alte aspecte legate de protejarea mediului din acest documentar , se arata concret cum se poate facilita coexistența cu carnivorele mari.

In cadrul proiectului ” Life Connect Carpathians”,Asociatia Carpatin Club România a furnizat caini din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin care au fost acordați crescătorilor de animale domestice din cadrul coridorului ecologic Apuseni- Țarcu-Retezat si s-a demonstrat ca da, se poate.

Instinctul de paza si apărare extrem de dezvoltat al Ciobanescului Romanesc Carpatin a convins pentru totdeauna ciobanii care au acceptat provocarea ( unii sceptici la inceput )de a testa abilitățile extraordinare a acestor caini la paza si apararea turmelor ce le dețin in zone puternic populate de urs, lup , șacal.
Astăzi ,ei,crescatorii de animale,sunt cei care au câștigat datorită Ciobanescului Romanesc Carpatin, turmele acestora rămân intacte, fara pierderi iar coabitarea cu animalele sălbatice devine o realitate.

Multumiri Fauna & Flora, Asociatia Zarand , TV Arte France pentru realizarea acestui reportaj impresionant care pune din nou Ciobanescul Romanesc Carpatin pe harta valorilor romanesti,cu mandrie, acest “strajer” neinfricat.

Mentionam ca acesti caini sunt inscrisi intr-un circuit chinologic, participand la competitii chinologice sub egida Asociatiei Chinologice Romane.

Acest continut este protejat!